На 24 март (четвъртък) от 11:00 ч. ще се проведе онлайн експертен дебат на тема: „Персонализирана медицина, иновации и дигитализация в здравеопазването“.

Събитието ще се проведе в рамките на X Hационален конгрес на пациентските организации, домакин на който е Национална пациентска организация (НПО). Експертният дебат се реализира с подкрепата на Българска Асоциация за Персонализирана Медицина (БАПЕМЕД) и Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването (DHI Cluster), а модератор на събитието ще бъде д-р Росен Димитров, основател и управител на NRETIA Health.

Дебатът ще може да се наблюдава на живо през официалната Facebook страница на НПО, както и през създадената страница на събитието: https://fb.me/e/1pUAkYfmA.

Участие в дискусията ще вземат г-н Пека Кахри, технически сътрудник към Университетска болница в Хелзинки, г-жа Кармен Раал, съветник по дигитална трансформация в е-Естония, както и представители на: Български лекарски съюз, Български фармацевтичен съюз, Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата, Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), УМБАЛ „Александровска“ ЕАД, УМБАЛ „Света Марина“ ЕАД, Медицински университет „Проф. д-р П. Стоянов“ – Варна, DHI Cluster, БАПЕМЕД, Ай Ти Про ЕООД, Асоциация на научноизследователските фармацевтични производители в България и др.

Покани за участие в експертния дебат са отправени и до Министерство на здравеопазването, Министерство на електронното управление, Министерство на иновациите и растежа, Комисия по здравеопазването към 47-то Народно събрание, Национална здравноосигурителна каса и Национален център по обществено здраве и анализи.

В рамките на панела експертите ще засегнат теми, сред които:

• Възможна ли е отворена дигитална здравна платформа?
  • Адаптиране и гъвкавост на платформата;
  • Представяне на добри практики от чужди държави за въвеждане на интегрирана система, обединяваща структурите в системата на здравеопазването;
  • Представяне на някои инициативи на гражданския сектор за намаляване на тежестта върху пациентите и здравната система в контекста на дигитализацията;
  • Качество, стандарти и етика в дигиталното здравеопазване.
Translate »