“ПРОМЯНАТА е в образованите деца” в това вярва Център Амалипе. 

Затова и вече 20 години работи за по-доброто бъдеще на ромските деца и младежи, а покрай тях – и за цялата общност. Помагат им да опознаят и запазят своята култура и история. Помагат и на цялото ни общество да опознае ромската общност. Въвеждат граждански ценности и местно гражданско ръководство в общността, за да й помогнат да се модернизира, да се застъпва за своето развитие и да преодолява предразсъдъците и социалното изключване.

Вярват, че промяната започва от образованието. В партньорство с близо 300 училища в цялата страна са създали модел, който превръща училището в интересно и приемащо място за всяко дете. Въвличат родителите в училищния живот, създават мрежа от ученици-наставници. Фокусират се върху възможностите и успехите на всяко дете и му дават увереност, че може да успее. В резултат, в училищата, в които работят, под 1% от децата отпадат от образователния процес. Намалели са ранните бракове, а 92% от учениците продължават да учат и след 7 клас.


Екипът на Специалното издание на ПРОМЯНАТА повярва в каузата на екипа на Амалипе и ги избра да бъдат част от страхотните организации, които ежедневно се стремят да променят живота на българските деца. Ако и вие вярвате в тях и искате да им помогнете, можете да ги подкрепите чрез дарение в ПЛАТФОРМАТА.

Как – научeте от тук.

Специалното издание на ПРОМЯНАТА оцени усилията на Центъра да помогне на децата, засегнати от кризата, поредена от пандемията от Covid-19 чрез Кампанията “Стара техника за ново начало”.

Translate »