Вече са ясни победителите в седмото издание на конкурса „За енджиотата и хората“, в който се състезават кратки есета на тема „Защо моята организация е важна за хората“.
Името на конкурса е търсена провокация и насочва към неговия смисъл – да предизвика и насърчи гражданските организации да използват човешки език в общуването с хората, с които и за които работят, дарителите, доброволците, другите организации, медиите, обществото.
Поради пандемичната обстановка и тази година нямаше възможност да организираме церемония на живо, на която да наградим победителите, затова отправяме посланията на конкурса и поздравяваме победителите с видео по-долу.  На него ще чуете ценна и интересна обратна връзка от членовете на журито – Райна Гаврилова, преподавател по история и теория на културата във Факултет по философия в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, автор на книги, статии и учебници по история, антропология и културология, и Найо Тицин, журналист, режисьор, продуцент, фотограф, създател и артистичен директор на Филмовия фестивал „Master of Art“, лектор Публична реч „Ораторът в мен“ в НБУ. Във видеото участват и Мария Петкова – директор на Фондация Лале и Георги Генчев, ръководител на екип на НПО Портала.

Победителите тази година са:

Сдружение „Лечение на КОВИД-19 с реконвалесцентна плазма“ е и член на Национална пациентска организация от 2020 г. насам.

До крайния срок за участие бяха изпратени 20 есета. Най-добрите от тях журито определи според критериите, които всяка година остават едни и същи:

• човешки език на писане;
  • ясно и разбираемо представяне на организацията и значението й за хората;
  • интересен и вълнуващ разказ.

Източник: www.ngobg.info

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »