В третия пациентски уебинар за рака на маточната шийка „Намали риска. Предпази се. Живей!“, организиран от Националната пациентска организация (НПО), заедно с Националното сдружение за профилактика на рака на маточната шийка и лаборатории Синево, ще бъдат разгледани новите методи за диагностициране на заболяването, както и неговата профилактика и лечение.
Уебинарът ще стартира в 11:00 ч. на 27 ноември (събота) и ще се излъчва на живо във фейсбук страницата на Национална пациентска организация, както и в страницата на събитието.
Фейсбук страница на НПО: https://www.facebook.com/npo.bg
Страница на събитието: https://fb.me/e/1C1yDie4N
Всеки, който желае да зададе своите въпроси, може да направи това по време на излъчването на живо в секцията за коментари под видеоклипа.
Лектори:
– Д-р Цветелина Великова, клиничен имунолог и медицински директор на шведски медицински лаборатории Synevo Bulgaria – д-р Великова завършва медицина в Медицинския университет в София през 2010 г. Защитава дисертация в областта на имунология на гастроинтестиналния тракт през 2014 г. От 2016 г. е специалист по клинична имунология.
В момента д-р Великова работи в Университетската болница „Лозенец“ и е асистент към Медицинския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Член е на няколко научни и професионални организации в България и чужбина. Има над 100 научни публикации, както и участие в над 15 научни проекта. Тя също така е рецензент и член на редакционния съвет на няколко списания. Поддържа страница, група и блог, посветени на имунологията.
– Д-р Иван Вецев, акушер-гинеколог – Завършва Медицински университет София през 2010 г., а своята специалност Акушерство и гинекология придобива през 2016 г. Д-р Вецев извършва прегледи и съвременно лечение на акушеро-гинекологични заболявания, всички видове изследвания и процедури, проследяване на бременност, колпоскопия и др. Научните му интереси са насочени към ранната диагностика, профилактиката и воденето на раждането при бременност с повишен риск.
Освен това, д-р Иван Вецев е участвал в разписването и реализацията на редица здравни кампании и проекти, насочени към социалнозначими заболявания и проблеми в здравеопазването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »