В Пресклуб БТА се състоя официалното представяне на Национална пациентска организация (НПО). На събитието присъстваха представителите на националните пациентски организации – членове на НПО, редица регионални партньорски организации и пациенти от цялата страна.

Днес, 03.02.2010 г. (сряда) от 11 часа в Пресклуб БТА се състоя официалното представяне на Национална пациентска организация (НПО). На събитието присъстваха представителите на националните пациентски организации – членове на НПО, редица регионални партньорски организации и пациенти от цялата страна. Пресконференцията бе уважена от 28 национални медии.

Тържественото представяне на НПО се състоя в две части: в първата част на събитието членовете на Управителния съвет на НПО – Станимир Хасърджиев, Евгения Адърска и Милен Чавров представиха основните идеи и цели на НПО и дадоха заявка за посоките, в които ще се развива най-голямото пациентско обединение. Председателят на етичната комисия, Силви Гаврилов, представи пред медиите и пациентите Етичния кодекс на НПО, а председателят на Контролния съвет, Костадин Алексов, даде начало на церемононията по подписването му.

Във втората част на събитието пълноправните членове на НПО поставиха подписите си в Етичния кодекс, като по този начин декларираха желанието си да зачитат и спазват принципите и правилата, описани в него.

След официалния старт на организацията, всички членове на НПО си пожелаха силна воля, попътен вятър и много бъдещи успехи в полза на българския пациент.

Категория:

Translate »