Фондация “Ендометриоза и репродуктивно здраве” ви кани на уебинар на тема “Факторът хранене при ендометриоза с доц. д-р Дарина Найденова”, организиран от Re:Gena в партньорство с фондация “Ендометриоза и репродуктивно здраве”. Събитието ще се проведе на 28 юли 2021 г. В 19:00 часа в платформата Зуум.

Лектор на събитието ще бъде доц. д-р Дарина Найденова – специалист по хранене и диететика и преподавател към Медицински Университет – Варна в областта на здравословното и лечебно хранене. Доц. д-р Найденова е част от първия сертифициран екип по нутригеномика в България, оторизиран и от престижната организация Dietitians of Canada. Тя изготвя индивидуални препоръки и хранителни режими с цел персонализиране на база на генома, лечение на затлъстяването, диетотерапия при различни заболявания, терапията на нарушенията в хранителното поведение, хранене на бременни и кърмещи жени.

Част от уебинара ще бъде и Ваня Стойчева, сътрудник към фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“, която ще сподели своя опит и съвети, свързани с пълноценното хранене при ендометриоза.

Ще бъдат засегнати следните теми (и много други):

• Кои храни водят до възпаление и обостряне на ендометриозата и какви макро и микронутриенти включва противовъзпалителното хранене?
  • Кои са хранителните подходи за по-ефикасен метаболизъм на естрогените и оптимална детоксикация?
  • Кои хранителни добавки е добре да включат в менюто си жените, диагностицирани със заболяването?
  • Какви са ползите от хранителния режим, съобразен с генетичните предразположения при пациентите с ендометриоза?

Ако проявявате интерес към темата, регистрирайте се за участие тук: https://bit.ly/3xXorDd

Фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“ е първата в България неправителствена организация на жени, засегнати от заболяването ендометриоза. Фондацията работи в тясно сътрудничество с лекари от водещи медицински заведения в страната, специализирани в женското и репродуктивно здраве. Основна цел на фондацията е повишаване на информираността относно ендометриозата, популяризиране на съвременните медицински и алтернативни методи на лечение, и акцент върху значението на ранната диагностика.

Re:Gena предлага персонализирани програми и работещи решения в сферата на функционалната геномика, насочени към превенция на заболяванията и подобряване на здравословното състояние на хората.

За повече информация:

Мария Георгиева, председател, 0888277745, maria@endometriosis.bg