На 03.06.2021 год. за трети път се проведе литературен конкурс, организиран от Българска асоциация на хора с онкологични и други заболявания „Живот“ – гр. Хасково (БАХОдЗ “ Живот“).

Събитието привлече вниманието на обществеността към дейността на Асоциацията и работата им в посока борба с онкологичните заболявания и тяхната превенция.

В конкурса се включиха хора от цяла България, а на официално тържество бяха обявени резултатите и раздадени наградите на класиралите се участници. Сред гостите на събитието бяха г-жа Мария Вълчева – заместник-кмет на община Хасково, г-жа Златка Караджова – началник отдел „Здравеопазване и социални дейности“ в Община Хасково, част от участващите творци, много представители на неправителствения сектор в града, журито на конкурса и граждани.

В програмата участваха талантливи възпитаници при Музикална школа „Иван Манолов“ към ОНЧ „Заря 1858“ – Хасково от класовете по флейта, саксофон, китара и вокална практика – носители на множество награди от конкурси у нас и чужбина.

В рамките на конкурса постъпиха 35 творби – стихотворения и проза от 30 автори. Възрастта на участинице бе от 10-годишно дете до участник с голям житейски и творчески път.

Translate »