Мария Чанева

Ръководител на Секретариата

Мария Чанева завършва Софийския университет през 2005 г. със степен „бакалавър“ по специалността „Социология“, паралелно с работата си като сътрудник в Асоциацията за социални изследвания и приложни изследователски практики. Продължава обучението си в същия университет и през 2007 г. се дипломира като магистър по „Връзки с обществеността“.

В сферата на медицинския PR и реклама навлиза през 2009 г. с работата си в специализирана агенция.

Става част от екипа на Национална пациентска организация от август 2011 г. като експерт по връзки с обществеността. Към момента тя e старши мениджър „Програми и проекти”.

В рамките на дейността си в сдружението отговаря за реализирането на редица програми и проекти, сред които програмата „Университет за пациенти”, Националния конгрес на пациентските организации, кампанията за сърдечносъдовите заболявания, официални събития и срещи с институции и други.

Ива Вело

Координатор на Европейското партньорство за достъп до качествено здравеопазване

Email: iva@eupatientaccess.eu

Ива Вело става част от екипа на Национална пациентска организация през август 2019 г., заемайки позицията „Международни програми и проекти“ към Европейското партньорство за достъп до качествено здравеопазване (PACT). Тя е част от секретариата на организацията и е отговорна за проектите и комуникацията с чуждестранните партньори на PACT.

Ива придобива своята бакалавърска степен по „Международна политика и история“ през 2014 г. в Aberystwyth University, Великобритания и продължава обучението си като магистър по „Сравнителни социални науки и благосъстояние“ в Johannes Kepler University Linz, Австрия.

Трудовият ѝ стаж включва работа в редица неправителствени и международни организации, както и доброволническа дейност в центъра за бежанци в Атина, Гърция. Владее английски, руски и гръцки език.

Весела Маврова

Експерт "Програми и проекти"

Весела Маврова завършва Университета за национално и световно стопанство – София, където се дипломира със степен „бакалавър“ по Медии и журналистика през 2017 година. Година по-късно придобива с отличие степен „магистър“ по Връзки с обществеността в същия университет.

Част от професионалния ѝ опит включва работа в PR отдела на една от транспортните фирми в България, както и в една от големите PR агенции в страната.

Като силен привърженик на благотворителните и доброволческите инициативи, тя е била член на Български младежки червен кръст – гр. Хасково и клуб „Ротаракт“, където активно взема участие в организацията и провеждането на множество кампании и прояви в полза на обществото.

През месец март 2019 година става част от екипа на Национална пациентска организация.

Translate »