От понеделник, 20.12.2021 г., информационната линия в помощ на пациентите с хронични заболявания възобновява за трети път своята работа. На тел. 0800 14 515, създаден от Националната пациентска организация с подкрепата на Vivacom и CallFlow, всеки работен ден, от 9 до 18 часа, всеки желаещ има възможност да получи безплатна телефонна консултация с практикуващи медици от COVID сектори, както и с епидемиолози и имунолози по отношение на ваксините срещу вируса. На горещата телефонна линия родителите могат да задават и въпроси относно т.нар. педиатрични ваксини, които от 20.12.2021 г. могат да се прилагат на деца от 5 до 11 г.

Безплатната информационна линия за хора с хронични заболявания стартира през април 2020 г., като за година повече от 10 000 българи са получили медицински консултации по телефона от различни специалисти, сред които ендокринолози, кардиолози, инфекционисти, психолози и др.

„Безплатната телефонна линия 0800 14 515 предоставя възможност и навременна консултация с опитни здравни специалисти, предотвратява ненужните посещения в лечебните заведения  и предоставя възможност за обсъждане на ваксинопрофилактиката срещу COVID-19, включително за деца – наболял въпрос в обществото, по който има различни съпротиви”, коментира Александър Миланов, програмен директор на Националната пациентска организация.

През последната година и половина станахме свидетели на това как модерните технологии ни помагат да продължим да работим, да учим и да останем във връзка с близките си хора. Горещата линия е едно от доказателствата за ролята на телемедицината в новата нормалност и за ползите от модерните технологии за опазване на човешкото здраве. За Vivacom инициативата е и важна част от нашия ангажимент за корпоративна социална отговорност към обществото, който е най-належащ именно в периоди, изпълнени с предизвикателства, какъвто е сегашният”, допълва Веселка Вуткова, директор Корпоративни комуникации във Vivacom.

Translate »